Španski jezik

španski jezik za početnike

Španija i španski jezik

Španija važi za jednu od poželjnijih destinacija, ne samo kada su u pitanju turistiška putovanja, već i kao mesto stanovanja, napredovanja u karijeri ili studiranja. Kada se tome pridoda činjenica da romanski jezici, kojima španski pripada, spadaju u grupu omiljenijih, stvar je jasna – gotovo da ne postoji razlog zašto ne upisati kurs španskog jezika.

Španski jezik (español) ili kastiljanski (castellano) je jedan od četiri oficijelna jezika koja se govore u Kraljevini Španiji.

Osim u Španiji, španski je službeni jezik u celoj Srednjoj i Južnoj Americi, odnosno u više od 20 država, među kojima su:

Meksiko,

Peru,

Argentina,

Paragvaj,

Urugvaj,

Bolivija,

Kolumbija,

Kuba, itd.

Preko pola milijarde ljudi govori španski jezik, od čega su skoro 500 miliona izvorni govornici. Španski jezik se trenutno nalazi na 4. mestu po broju govornika i ozbiljno preti da prestigne engleski jezik.

Je li španski jezik težak?

Ne postoji jedinstven odgovor na ovo pitanje, ali jedno je sigurno. Španski jezik jedan je od milozvučnijih jezika pogodnih i za online učenje. Korene vuče iz latinskog, a ima sličnosti sa italijanskim, francuskim, rumunskim i portugalskim.

Ako se pitate kako brzo naučiti španski, odgovor je: tako što ćete jednostavno početi. Kurs španskog jezika postaviće vam neophodnu bazu u daljem savladavanju mnogobrojnih dijalekata španskog govornog područja.

Vrlo često, španski za početnike, koji ga čuju na Kubi ili u Argentini, zbunjujuć je. Međutim, uz pažljivo odabrani kurs Hi5 obrazovne platforme i uz vaše lično zalaganje, šanse da postanete hodajući srpsko-španski rečnik su velike. Naša online učionica uvek čeka spremna.

Učenje španskog jezika na daljinu

Činjenica je da će vam Španci u većini slučajeva tražiti međunarodno priznati sertifikat o znanju španskog jezika ukoliko tamo budete želeli da studirate ili radite. Čak i ako se nalazite u mestu gde nema škole specijalizovane za učenje španskog jezika, možete ga učiti online preko Hi5 obrazovne platforme.

Naime, naša usluga podrazumeva pohađanje časova u dogovoru s predavačem, u potpunosti u skladu s vašim potrebama i mogućnostima. Obezbeđujemo celokupan nastavni materijal za vas.

Možemo vam pomoći i prilikom pripreme za takmičenja u osnovnoj i srednjoj školi, a ukoliko vam zatreba, profesionalno i efikasno pružamo usluge prevoda.

Međunarodni ispiti iz španskog jezika

učenje jezika online

Hi5 obrazovna platforma stoji vam na raspolaganju i u vidu asistiranja prilikom pripreme za polaganje nekog od dostupnih međunarodnih ispita.

DELE | Diplomas de Español como Lengua Extranjera

Polaganje ovog ispita namenjeno je svima onima kojima španski jezik nije maternji, već žele da ga usavrše. Odobren je od strane Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta Španije, a može se polagati u okviru Instituta Servantes.

Ispit je dostupan u šest nivoa poznavanja jezika, od A1 do C2, koji odgovaraju Zajedničkom evropskom referentnom okviru za jezike.

DELE diploma važi neograničeno od momenta kada je dobijete, ali budite spremni na višemesečno čekanje razultata.

Institut Servantes u Beogradu nekoliko puta godišnje organizuje polaganje ovog međunarodnog ispita i na njihovom oficijelnom sajtu možete pogledati detaljne rasporede za celu godinu unapred, kako biste na vreme započeli učenje španskog.

SIELE

SIELE (2016) ispiti su noviji u odnosu na DELE (1989) i među njima postoji nekoliko ključnih razilka:

Skuplji su.

Rezultati stižu u roku od 3 nedelje.

Mogu se polagati u nivoima A1, A2, B1, B2 i C1.

Mogu se polagati samo određeni moduli, ukoliko vam nisu potrebni svi.

Rok trajanja SIELE sertifikata je 5 godina.

Na zvaničnom sajtu se može pronaći mesto i vreme održavanja ispita (u Srbiji se jedino održavaju u Institutu Servantes u Beogradu). Preko sajta se takođe vrši rezervacija i plaćanje ispita.

Kao i DELE, i ovaj ispit se sastoji iz 4 modula (čitanje, slušanje, pisanje eseja i konverzacija). Data je mogućnost polaganja ispita u celini, ali i pojedinačnih delova, ukoliko je potrebna diploma samo za neke lingvističke kompetencije.

Da li ste znali?

Španski jezik se govori na šest kontinenata.

To je najbrži jezik na svetu.

Placement test iz španskog jezika

Vrlo često polaznici imaju problem da odluče šta bi, zapravo, želeli da nauče i koliko im je znanja potrebno. Placement test je odličan način da utvrdite koji kurs španskog jezika iz naše ponude najviše odgovara vašim potrebama. Test je moguće polagati više puta potpuno besplatno. Vaši rezultati ostaće u bazi, dostupni na stranici čiju adresu ćete dobiti putem imejla. Na ovaj način dobijate referentnu tačku u odnosu na koju u bilo kom trenutku možete izmeriti svoj napredak.