Nemački jezik

online učenje jezika

Nemačka i nemački jezik

Nemački jezik je jedan od najčešće učenih jezika, a zajedno sa engleskim, španskim, ruskim i mandarinskim, čini i jedan od najznačajnijih svetski priznatih jezika. Uz ovaj se jezik vezuju epiteti najjasnijeg, detaljnog, ali i jako grubog, uhu neprijatnog jezika. Ipak, je li zaista tako?

Nemački jezik je vekovima inspiracija kako pesnicima, tako i slavnim kompozitorima. Neobična melodičnost uviđa se kada već zađete u učenje nemačkog jezika. Zato je on dobra preporuka za sve koji su strpljivi, posvećeni i, pre svega, ambiciozni. Procenjuje se da nemački jezik u najvećem broju slučajeva uče izuzetno uspešni poslovni ljudi ili oni koji će to tek postati.

Učenje nemačkog kao ulaganje u budućnost

Nemačka je često željena destinacija za studente, radnike i stručnjake. Nemački je pogodan za učenje jer se govori u još nekoliko zemalja, pored Nemačke u kojoj je zvanični jezik:

Austriji,

Švajcarskoj,

Belgiji,

Luksemburgu,

Lihtenštajnu,

provinciji Južni Tirol u Italiji,

HI5 online platfroma u prilici je da ponudi učenje jezika i u ovom vam tekstu pruži sve važne informacije koje biste poželeli da saznate ako se odlučite sa učenje nemačkog online.

Ukoliko poželite da studirate ili radite u Nemačkoj, moraćete da dobro savladate i nemački jezik. Najveći broj univerziteta nudi programe na maternjem jeziku. Tek pojedini predmeti mogu se slušati ne engleskom. Pojedini fakulteti omogućavaju jednogodišnji boravak pre nastavka studija, tokom koga učite jezik da biste potom nastavili s polaganjem ispita kao i svaki matični student. Takođe, učenje nemačkog na početnom ili naprednom nivou veoma je važno i ukoliko želite da se zaposlite na teritoriji Nemačke. Zašto je online učenje nemačkog jezika dobro, pročitajte u našem blogu posvećenom ovoj temi.

Kako i zašto učenje jezika?

Ukoliko se odlučite za kurs nemačkog jezika, u Hi5 obrazovnom centru čekaju vas renomirani predavači koji će vam pomoći u procesu obrazovanja. Časovi se odvijaju u dogovoru s polaznikom i mogu se pratiti s bilo kog mesta na planeti. Od nas dobijate svu potrebnu literaturu za praćenje nastave.

Asistiramo prilikom priprema za polaganje međunarodnih ispita. Takođe, stojimo na raspolaganju i kada je u pitanju priprema za polaganje kvalifikacionih ispita. Ukoliko želite da pohađate kurs nemačkog jezika, vrlo je važno da zajedno i unapred definišemo polje vašeg interesovanja, da bismo pronašli model koji vam najbolje odgovara.

Kurs nemačkog jezika je moguće pohađati i na engleskom jeziku. Za sve dodatne detalje možete nas slobodno kontaktirati ili pogledati stranicu naše ponude.

Međunarodni ispiti iz nemačkog jezika

Učenje nemačkog jezika je dosta zahvalno, budući da postoje mnogobrojni priznati sertifikati o poznavanju jezika koje možete steći na velikom broju lokacija širom Evrope. Bez obzira na to koji ste kurs nemačkog jezika odabrali, ukoliko budete želeli da studirate i radite u Nemačkoj, moraćete da priložite i dokaz o znanju jezika neke od zvaničnih institucija:

Gete

Gete (Goethe Institut) je međunarodni jezički centar koji pruža mogućnost polaganja ispita za sve uzraste i sve nivoe međunarodno priznate klasifikacije za učenje jezika. Gete diploma može biti mala ili velika. Veliku diplomu mogu posedovati samo stariji od šesnaest godina koji imaju stepen znanja C2 (Großes Deutsches Sprachdiplom). Ipak, za upis na fakultet, recimo, biće vam dovoljan i B2.

ZD

Zertifikat Deutsch – ispit je namenjen osobama starijim od šesnaest godina, a dolazi u nivoima od A1 do B2. Prvi i osnovni nivo je potreban za zasnivanje bračne zajednice u Nemačkoj, dok se jedino B2 nivo smatra naprednim nivoom znanja za koji dobijate Zertifikat Deutsch plus.

DaF

Test DaF (Test Deutsch als Fremdsprache) omogućava vam da steknete potvrdu o znanju od nivoa B2 do nivoa C1. Kao i za ostale vrste testova, i za ovu važe posebna pravila. U celini, ceo ispit traje oko tri sata i podeljen je u četiri segmenta. O svemu se detaljinje možete informisati putem Hi5 obrazovnog centra.

ÖSD – Österreichisches Sprachdiplom

Ovde je zapravo reč o austrijskoj jezičkoj diplomi čija je validnost priznata u i drugim zemljama nemačkog govornog područja. Ispit je orjentisan na opšte poznavanje nemačkog jezika i njegovih varijacija. Ipak, sertifikat ÖSD može vam omogućiti studiranje, radnu i boravišnu vizu na teritoriji Nemačke, Švajcarske i Austrije.

Evropski jezički sertifikati – The European Language Certificates(TELC)

U pitanju je vodeći međunarodni jezički centar standardizovanih jezičkih ispita i rasprostranjen je u 25 zemalja. Mogu se polagati ispiti za sve uzraste, od A1 do C2 nivoa. Postoje posebni ispiti za decu, za univerzitete, za posao, kao i za medicinske radnike.

Da li ste znali?

nemački na daljinu

Nemački jezik ima dosta sličnosti sa srpskim, ali i drugim slovenskim jezicima. Za njega se vezuju mnogobrojne anegdote, poput one čuvene o poseti američkog predsednika Džona Kenedija. U želji da izrazi naklonost ka nemačkom narodu, izgovorio je rečenicu: „Ich bin ein Berliner”. Iako bi laiku delovalo kao da je samo rekao da je Berlinac, malo bolji poznavaoci nemačkog jezika preveli bi ovo i kao „Ja sam krofna”.

Magija nemačkog jezika može vas odvesti do gotovo svih sfera savremenog sveta, ali i naučiti zašto Nemcu nikako ne bi trebalo da kažete da je frajer. Dok u srpskom ova reč upućuje na osobu muškog pola koja je prijatne spoljašnosti i privlačne ličnosti, u nemačkom žargonu ona jednostavno označava osobu koja plaća za ljubav.

Online Placement test za učenje jezika

Online placement test je najbrži način da ustanovite koji kurs nemačkog jezika najbolje odgovara vašem trenutnom nivou znanja.

Po okončanju testa rezultati i ključ su vam odmah dostupni na uvid. Na ovaj način dobijate jasnu referentnu tačku za učenje jezika u odnosu na koju u bilo kom trenutku možete oceniti svoj napredak, budući da vaši rezultati ostaju u bazi, dostupni na stranici čiju vam adresu šaljemo putem mejla.

Test je moguće polagati više puta. Ipak, zapamtite da verodostojnost podataka upravo vama najviše znači, te da uspeh na placement testu nije relevantan za dobijanje bilo kakvih sertifikata.