d Online učenje matematika | Hi5 online obrazovna platforma

Online učenje: matematika

online učenje

Učenje matematike možda jeste nesagledivo prostranstvo, ali ono ne mora ostati sasvim neistraženo i zastrašujuće. Prodreti u njegove tajne višestruko vam može koristiti, kako u školi, tako i na poslu i u životu.

Ne čudi što je matematika, tokom istorije, interesovala najuvaženije naučnike, ali i filozofe, kompozitore i književnike. Inspirisani samom naukom i željom da njeno izučavanje omogućimo i van školskih klupa i amfiteatara, Hi5 obrazovna platforma formirala je timove renomiranih predavača koji vam stoje na raspolaganju.

Online učenje matematike uz individualnu nastavu

Za matematiku potrebni su vam um, kreativnost, i eventualno, papir i olovka – stvari koje uvek možete imati na dohvat ruke gde god da se nalazite. Upravo zbog toga, Hi5 online platforma omogućila je učenje matematike na daljinu svima koji zbog obaveza nisu u mogućnosti da fizički prisustvuju časovima.

Učenicima osnovnih i srednjih škola pomažemo, pre svega, u popravljanju ocena i pripremama za pismeni ili prijemni ispit. Ipak, na tom putu trudimo se da im približimo ovu nauku, naučimo ih analitičkom razmišljanju, logici i konkretnom rešavanju datih problema, što im može pomoći i u drugim nastavnim predmetima.

Online učenje matematike efikasno je i kod pripreme za upis na neki od fakulteta gde će vam matematika biti preko potrebna, poput, naravno, Prirodno-matematičkog, Elektronskog, Ekonomskog i drugih.

Hi5 nudi online časove fokusirane i na pripremu prijemnih ispita za fakultete u inostranstvu, koji vam, uz odgovarajući kurs stranog jezika, donose dvostruki benefit.

Nastava se odvija na srpskom jeziku, ali u dogovoru s polaznikom to može biti i engleski. Na kraju krajeva, jezik matematike seže dalje od slova.

Carstvo tajni

elektronsko učenje matematike

Učenje matematike sa sobom nosi mnogo izazova, ali i zanimljivih tajni koje ćete kroz taj proces otkriti. Svet piramida, Fibonačijev niz, zlatni presek Leonarda i bezbroj drugih stvari, uz matematiku, dobiće sasvim novu dimenziju. Magija brojeva i oblika milenijumima nas iznova fascinira. Koliko poštovanje prema njima gaje i svetske civilizacije, govore samo neke od zanimljivosti. Stanovnicima Tajvana je 1995. godine dozvoljeno da uklone cifru 4 iz svakog uličnog broja zato što se izgovara isto kao i reč smrt na kineskom. Zbog toga mnoge bolnice u Kini nemaju 4. sprat.

Jeste li znali da Google nije tek obično ime pretraživača, već matematički izraz za broj Googol s greškom u spelovanju? Googol se koristi za označavanje broja 1 praćenog sa 100 nula. I sve to smislio je 9-ogodišnjak, Milton Sirota.

Jeste li znali da je poznati matematičar Grigori Perelman odbio milione dolara nagrade za rešenje matematičkog problema, uz poruku: „Znam tajnu kosmosa, ne treba mi novac”?

Ove, i još mnoge druge anegdote potiču iz velike ljubavi prema matematici. No, nju je važno dobro naučiti i kako biste brzo i tačno baratali novcem, ekonomijom – uopšte, kako biste bili u stanju da bolje procenjujete svet oko sebe.

Bacite pogled na Hi5 matematički kviz i proverite koliko dobro znate matematiku.

Na kraju, kada dobro savladate brojeve, neće vam izgledati tako teško da postanete broj jedan u svemu što zamislite.