Online učenje hemije – tvoja formula uspeha

online učenje hemije

Često se i ne zapitamo kada je hemija nastala, a mnogi od nas, koji su prošli svoje škole ili nakon čitanja ovog teksta treba da se spremaju za pismeni, želeli bi da nikada nije ni nastala. Ipak, je li to zaista tako? Je li hemija stvarno neinteresantna i nesavladiva, ili, jednostavno, ne znamo mnogo o njoj?

Egipat je prvi iznedrio pojam hemije, a savremeno društvo i dalje se trudi da pronikne u njene tajne. Pre nego što kažete da ne volite hemiju, setite se da volite vatromet, da se radujete još jednoj kockici čokolade, jer vas čini srećnim, da posežete za C vitaminom kada se prehladite, i da se uvek obradujete kada majka skine fleku sa omiljenih pantalona. Ipak, možda ste najprivrženiji hemiji kada vam neko kaže „ima hemije među nama”.

Iako Hi5 obrazovna platforma ima predavače koji vole da se igraju rečima, oni nude ozbiljno znanje i uče vas da hemiju primenite i van škole – u svakodnevnom životu.

Učenje hemije korak po korak

Hemija je nauka koja bi vam mogla koristiti ne samo kod pripreme za upis na fakultete ili kao stavka u biografiji, već i kao životni priručnik koji bi vam mogao pomoći u mnogim situacijama. Na tom putu Hi5 online platforma stoji uz vas. Sve detalje o načinu održavanja časova i cenovnik možete pronaći jednostavnim klikom.

U našoj bogatoj ponudi usluga nalazi se i online učenje hemije. Sertifikovani predavači na raspolaganju su vam za rešavanje zadataka, učenje formula i slično.

Šta su časovi hemije na daljinu?

Časovi hemije na internetu

Online učenje hemije se, praktično, ne razlikuje od običnih časova. Naprotiv, časovi hemije onlajn pružaju kvalitetnije obrazovanje jer je predavač posvećen samo vama. Takođe, ne morate brinuti o nastavnom materijalu jer vam mi obezbeđujemo potrebne udžbenike.

Online učenje hemije – hoće li mi koristiti?

Kao i u svakoj školi, i kod nas se mora učiti. Ipak, uspeh je dosta lakše postići uz predavača koji je stalno dostupan i fokusiran na vas kada je učenje na daljinu u pitanju.

Svaki osnovac i srednjoškolac će uz nas moći da pohađa:

dopunsku i dodatnu nastavu,

časove pripreme za takmičenje iz hemije,

pripremnu nastavu za polaganje prijemnog ispita za srednje škole.

Ako ste budući student, uz nas se možete pripremiti za neki od fakulteta za koji će vam biti potrebna hemija, poput Hemijskog, Medicinskog ili Farmaceutskog fakulteta. Održavamo online časove za pripremu prijemnog ispita za upis na fakultete u zemlji i inostranstvu.

Časovi hemije su dostupni na srpskom, ali, u dogovoru sa polaznikom, i na engleskom jeziku.

Jeste li znali da?

Za hemiju se vezuju razne anegdote, zanimljivosti i priče.

Kip slobode je isprva bio zamišljen kao crven. Ipak, napravljen od bakra, dolazio je u dodir s vazduhom i postao onakav kakvim ga svi verovatno jedino i znamo.

Domaćice su verovatno najbolji hemičari amateri na svetu, naročito kada stave sirće u krompir da se ne raspadne ili skidaju kamenac sa sudopere.

Sledeći put kada vidite jesen i divite se njenim bojama, nemojte zaboraviti da je to hemija. Zelena potiče od hlorofila, žuta i narandžasta od karotenoida, a crvena i ljubičasta od antocijana.

Ljudsko telo sadrži dovoljno ugljenika da obezbedi grafit za oko 9.000 olovaka.

Još više interesantnih podataka pronađite u kvizu znanja Hi5 obrazovne platforme. Kviz možete aktivirati više puta i vrlo lako proveriti svoje znanje.

Online hemija za offline život

Ako ste pomislili da je hemija nepopularna nauka, da je učenje hemije suvoparno, kako vam zvuči Nobelova nagrada od nekoliko miliona dolara i hiljade kandidata za nju? Ili to što su učenici iz Srbije jedni od najuspešnijih učesnika naučne olimpijade iz hemije i čekaju ih prestižni naučni instituti širom sveta?

Svaka željena reakcija podrazumeva prave elemente, a u formuli uspeha najvažniji element ste upravo vi.