Online učenje fizike – glavobolja ili radoznalost?

online učenje

Gotovo sve što pogledamo oko sebe jeste fizika. Naš računar. Naš telefon. Automobil. Kiša. Svemir. I problem. Sve je fizika, a opet, može da stane u samo jednu reč – radoznalost.

Ipak, ako pitate prosečnog osmaka, reći će vam da je fizika teška, dosadna i suvoparna. I deluje da jeste, onda kada se misli da je to samo niz formula poređanih tako da ih niko ne razume, predmet u školi iz koga se mora imati slabija ocena i glavobolja.

Online učenje uz pravog predavača

Fizika ne mora da bude stvar od koje bežite. Često će biti potrebna za prijemni ispit za srednju školu, polaganje na fakultetu, a nekada i za doškolovavanje i prekvalifikaciju.

Na tom putu online obrazovni centar Hi5 stara se da vam bude što prijatnije. Osim što možete pohađati časove putem distance learning-a, dakle od kuće ili gde god da se zadesite, biće vam obezbeđen celokupni nastavni materijal kao i visoko obrazovan i stručan predavač. Svi detalji oko časova na daljinu dostupni su vam na našem sajtu.

Spektar naših usluga čine pripremni časovi fizike za osnovnu i srednju školu, uključujući:

dopunsku i dodatnu nastavu za učenike osnovnih i srednjih škola,

časove pripreme za takmičenje iz fizike,

održavanje nastave za polaganje prijemnog ispita za srednje škole.

Takođe, ukoliko ste student ili budući student, s nama se možete pripremiti za upis na neki od fakulteta za koji će vam biti potrebna fizika, poput ETF-a, Saobraćajnog fakulteta, Fizičkog fakulteta, PMF-a i Elektronskog fakulteta. Držimo časove za pripremu prijemnog ispita za upis na fakultete u zemlji i inostranstvu. Časovi su dostupni na srpskom, ali, u dogovoru sa učenikom, i engleskom jeziku.

Ne propustite da naučite više o tome kako je fizika i Njutnova Nebeska mehanika, tajna boja duge, ili nevidljivog plašta profesora Tomaša Tice. Priznaćete da ovo više zvuči kao priručnik za mađioničare nego kao nauka. To fizika i jeste. Magija. Naši predavači pobrinuće se da vam prenesu ne samo svoje znanje već i veliku strast koju prema fizici gaje.

Oni vam svakodnevno stoje na raspolaganju kako biste zajedno pronašli objašnjenja i rešenja za složene probleme i kako biste kroz neki od online kurseva fizike unapredili znanje.

Da li je učenje fizike na daljinu efikasno?

elektronsko učenje fizike

Za dobrog učenika i predavača ne postoji prepreka kao što je daljina. Uostalom, i novi metod, elektronsko učenje, u velikoj je meri domet fizike kao nauke.

Renomirani predavači naučiće vas da:

učvrstite znanje o osnovama,

pojednostavljujete stvari kroz analitičko pristupanje problemima,

koristite mentalne crteže i naučite da sami sebi objasnite mnoge pojave.

I, đaci, nemojte se iznenaditi ukoliko, osim iz fizike, popravite i ocenu iz matematike. Ove su dve nauke jako povezane, a budite uvereni da ni matematika nije nikakav bauk. Najbolje je da pogledate i zabavite se uz zanimljivi kviz Hi5 obrazovne platforme i uverite se i sami.

Nema nerešivih problema. Postoje teži i lakši zadaci. U fizici. I u životu.